Kids’ skills online – verkkotyökalu lasten psyykkisten ongelmien hoitoon

Ben Furman, psykiatrian erikoislääkäri

Kids’ Skills Online on verkossa oleva interaktiivinen tietokoneohjelma, joka auttaa lapsia voittamaan erilaisia vaikeuksia. Ohjelma perustuu Muksuopille, Suomessa kehitetylle lasten ongelmien ratkaisemismenetelmälle. Muksuopissa lapset voittavat vaikeuksia opettelemalla taitoja, joiden oppiminen ratkaisee heidän ongelmansa.

Kids’ Skills Online sallii käyttäjän perustaa lapsille salasana-suojattuja verkkosivuja. Lapsen verkkosivulla on Velho nimeltä Bam, joka toimii sinun ja lapsen oppaana. Ohjelma alkaa siitä, että lapsen kanssa päätetään ensin, mitä taitoa hän alkaa opetella. Sen jälkeen velho opastaa sinua ja lasta laatimaan seikkaperäisen suunnitelman taidon oppimiseksi.

Sitä mukaa kun lapsi oppii taitonsa, sinä voit muuttaa velhon käsissä olevien kolmen pallon väriä. Yksi pallo tarkoittaa, että lapsi on päässyt hyvään alkuun, kaksi, että hän on jo melkein oppinut taitonsa ja kolme, että hän osaa taitonsa ja voi aloittaa seuraavan taidon oppimisen.

Ohjelma luo edellytykset yhteistyölle lapsen vanhempien kanssa. Lisäksi se sallii lapsen pyytää itselleen kannustajia, jotka voivat olla esimerkiksi isovanhempia tai muita sukulaisia. Näin ”koko kylä” voi osallistua lapsen tukemiseen ja auttamiseen hänen opetellessaan kehittymisensä kannalta tärkeitä taitoja.

Yhteydenpitoa varten lapsen verkkosivuun liittyy viestipalsta, jonne kaikki ne, joilla on pääsy lapsen verkkosivulle – siis sinä, lapsi vanhempineen sekä lapsen kannustajat – voivat jättää viestejä. Ohjelman käyttäjänä sinulla on mahdollisuus ilahduttaa lasta kirjoittamalla lapselle viestejä Bam-velhon nimissä.

Ohjelman käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä. Rekisteröityminen on maksutonta, sillä käyttäjä maksaa vain niistä verkkosivuista, jotka hän luo lapsille. Yhden verkkosivun hinta on 15 euroa.

Lisää tietoa ohjelmasta löytyy ohjelman kotisivulta osoitteesta www.kidsskillsonline.com, josta voi mm. ladata powerpoint-esityksen, joka esittelee ohjelman ominaisuudet ruutukaappausten avulla.

Ohjelman on suunnitellut psykiatrian erikoislääkäri Ben Furman ja sen on tuottanut australialainen lastensuojelujärjestö Kyabra Community Association.

Jätä kommentti