Nuorten lukijärjestötoiminta käynnistynyt Suomessa:

Lehdistötiedote: 14.11.2012

Nuorten lukijärjestötoiminta käynnistynyt Suomessa: nuoria tavoitellaan vaikuttamaan oppimisvaikeusasioihin

Nuorten Lukijärjestötoiminta Käynnistynyt

Valtakunnallinen nuorten lukijärjestötoiminta on käynnistynyt Suomessa. Vaikka nuorilla on oma lukijärjestönsä Norjassa ja Ruotsissa, Suomessa ei nuorten järjestöä ole toistaiseksi ollut lainkaan. Valtakunnallisen lukijärjestön, Erilaisten oppijoiden liiton osana toimiva Nuoret erilaiset oppijat (NEO) suunnittelee käynnistyvää toimintaansa vuodelle 2013 joulukuun alussa Helsingissä järjestettävässä nuorten tapaamisessa.

Toiminnan tavoitteena saada nuorten oma ääni kuuluviin oppimisvaikeusasioissa sekä nuoret mukaan kehittämään lukijärjestötoimintaa. Lisäksi nuortenjaos NEO tarjoaa nuorille vertaistukea. NEO tekee myös yhteistyötä muiden pohjoismaisten lukijärjestöjen kanssa.

–       Uskon, että nuoria saadaan mukaan toimintaan, kun löydetään oikeat väylät tavoittaa heitä. Vertaistuki on yksi toiminnan tärkeimmistä muodoista. Sillä on nuorille todella suuri merkitys. Asioita voi jakaa toisten samoja asioita kokevien kanssa, eikä tarvitse tuntea olevansa yksin oppimisvaikeusasioiden kanssa, kertoo Salla Oksanen, Erilaisten oppijoiden liiton nuorisosihteeri.

Erilaisia oppimisvaikeuksia arvioidaan olevan jopa 20-25% väestöstä. Valtakunnallinen Erilaisten oppijoiden liitto on toiminut kymmenen vuoden ajan. Pisimpään Suomessa toimineet lukijärjestöt Suomessa ovat alueelliset  Kouvolan seudun erilaiset oppijat vuodesta 1993 sekä Helsingin seudun erilaiset oppijat, Keski-Suomen erilaiset oppijat ja Varsinais-Suomen Dysleksia vuodesta1994.

Lisätiedot lukijärjestötoiminnnasta: www.erilaistenoppijoidenliitto.fi

Facebookissa: Nuoret erilaiset oppijat